60 seconden video op Instagram. Wat kun je daarmee?

60 seconden video op instagram

60 seconden video op Instagram. De komende maanden wordt het voor iedereen mogelijk om langere video’s te plaatsen op Instagram. We krijgen de mogelijkheid om 60 seconden aan video te delen, in plaats van de 15 seconden die we nu slechts kunnen benutten.

Adverteerders konden dit al langer, omdat het natuurlijk veel makkelijker is om een bedrijf of product in beeld te brengen in 60 seconden in plaats van in 15 seconden.
Een duidelijke video mag ook niet langer zijn. De meeste mensen op het internet hebben slechts een concentratiespan van ongeveer een minuut. Daarna moet de video echt interessant zijn om mensen nog heel veel langer te laten kijken.
Anderhalve minuut is vaak de maximale tijd waarin je jezelf, je bedrijf of product in een ‘kennismakingsfilmpje’ introduceert. De halve minuut extra kijken veel mensen namelijk nog wel, mits het ze aanspreekt. Deze groep mensen behoren precies tot de groep waarvan je de grootste kans hebt dat ze een klant van je worden.
Daarom proberen wij de video’s voor onze klanten ook rond die lengte te houden, mits de video voor andere doeleinde wordt ingezet. Hier gaan wij nu echter niet verder op in, aangezien we de focus houden op 60 seconde video.

Wat kunnen we zakelijk gezien verwachten van 60 seconden video’s op Instagram?

Een logische conclusie is dat een 60 seconde video op Instagram een ideale manier is, om je bedrijf of product beter in beeld te brengen. Dit kan zowel via je persoonlijke kanaal of via een bedrijfskanaal.
Echter ligt de focus dan niet op de gebruikers van Instagram. Natuurlijk kan ik dit nu nog niet onderbouwen met cijfers, maar wel met een logische beredenering: Gebruikers van Instagram willen mooie foto’s zien die ze inspireren of te maken hebben met onderwerpen die ze super interessant vinden. Het is een soort van persoonlijke fotocollage van dingen die jij leuk vindt.
Naast de foto’s viel video ook steeds meer in de smaak. De hoeveelheid tijd die het afgelopen half jaar aan het kijken van filmpjes op Instagram is besteed, is met 40% gestegen.
Maar zitten deze mensen te wachten op het zien van video’s van 60 seconden? Op Instagram kan je juist in een korte tijd veel nieuwe content tot je nemen. Persoonlijk kijk ik juist niet naar de ellenlange video’s van adverteerders. Die duren te lang in verhouding tot de snelle beeldconsumptie die de rest van Instagram biedt.
Vanaf een ander oogpunt kan gezegd worden dat het juist fijn is om een mooie video van een minuut te zien, als die echt bij je interesses past. Echter denk ik dat er vast niet één video zo lang zou zijn, maar wanneer bedrijven de smaak te pakken hebben alleenmaal video’s gaan plaatsen.
Er zullen naar mijn mening dus heel veel meer mensen op deze mogelijkheid inspringen.
Naast bedrijven zullen beroemdheden vast merken dat hun fans hun langere video’s wel bekijken en ook simpele tutorials zullen het vast wel goed doen (als we kijken naar de populariteit op YouTube daarvan).

Maar echte bedrijfsvideo’s en productpromoties, dat zie ik niet zo snel heel effectief worden op Instagram als ze 60 seconden duren. Houd het dan juist fris en flitsend op 15 seconden. Dan wek je juist die nieuwsgierigheid en behoefte naar meer. Precies wat je wilt hebben.

Author Image
Scarlet