Video verzenden via e-mail

video verzenden via e-mail
Video verzenden via e-mail. 

Als je een prachtige bedrijfsvideo of promotievideo hebt, is het een heel goed idee om deze via de mail mee te sturen naar prospects, zodat je al via een simpele e-mail een goede en professionele indruk maakt. Natuurlijk kun je ook video verzenden via e-mail voor je nieuwsbrief of juist als iemand iets in je webwinkel besteld heeft, maar hoe doe je dat eigenlijk? Een video verzenden via e-mail? 

Video embedden
Helaas is het nog niet mogelijk om letterlijk een afspeelbare video te vertonen in je mailberichten. Sommige e-mail providers hebben wel de juiste instellingen om video via html in een e-mail af te spelen, maar heel veel nog niet. Daarom is het dus eigenlijk geen goede optie om video’s te embedden oftewel te implementeren via html in een e-mail. Het ene systeem ondersteunt veel meer dan het andere e-mailsysteem, het vervelende is dat je nergens van uit kan gaan, omdat je vaak niet weet wat voor e-mail systeem iemand gebruikt. Dat betekent dat je van minimale mogelijkheden uit moet gaan om het er goed uit te laten zien. 

Video in een bijlage 
Als je videobestand klein genoeg is, kun je deze meezenden als bijlage. Dit staat echter helemaal niet professioneel en ook zullen de meeste mensen de bijlage niet openen en jouw video dus niet bekijken. Een echt goede optie is een video als bijlage niet. Al helemaal niet, omdat elke ontvanger beschikt over jouw videobestand en daar van alles mee kan doen. Veel videobestanden zijn vaak sowieso te groot om als bijlage mee te zenden, en om dan een e-mail met bijvoorbeeld een WeTransfer link mee te sturen is ook geen optie. 

Video verzenden via e-mail door een tumbnail te gebruiken Dit is de beste optie tot dusver. Upload de video naar Youtube, Vimeo of naar je eigen website en maak een tumbnail met een playbutton. Een thumbnail is een startafbeelding die je ziet voordat de video draait. Plaats de tumbnail in je e-mail bericht en voorzie deze van een link naar de plek waar je video staat. Als mensen dan op de tumbnail klikken, wat ze alleen al doen uit interesse door de button, dan opent de video in de browser en wordt de video bekeken. Dit is bijna net zo goed als het embedden van de video in de mail zelf en tot de tijd dat het embedden ook echt kan, kun je dit zeker gebruiken in je zakelijke mailberichten.

Author Image
Scarlet