Blog

Video verzenden via e-mail

video verzenden via e-mail
Video verzenden via e-mail. 

Als je een prachtige bedrijfsvideo of promotievideo hebt, is het een heel goed idee om deze via de mail mee te sturen naar prospects, zodat je al via een simpele e-mail een goede en professionele indruk maakt. Natuurlijk kun je ook video verzenden via e-mail voor je nieuwsbrief of juist als iemand iets in je webwinkel besteld heeft, maar hoe doe je dat eigenlijk? Een video verzenden via e-mail? 

Video embedden
Helaas is het nog niet mogelijk om letterlijk een afspeelbare video te vertonen in je mailberichten. Sommige e-mail providers hebben wel de juiste instellingen om video via html in een e-mail af te spelen, maar heel veel nog niet. Daarom is het dus eigenlijk geen goede optie om video’s te embedden oftewel te implementeren via html in een e-mail. Het ene systeem ondersteunt veel meer dan het andere e-mailsysteem, het vervelende is dat je nergens van uit kan gaan, omdat je vaak niet weet wat voor e-mail systeem iemand gebruikt. Dat betekent dat je van minimale mogelijkheden uit moet gaan om het er goed uit te laten zien. 

Video in een bijlage 
Als je videobestand klein genoeg is, kun je deze meezenden als bijlage. Dit staat echter helemaal niet professioneel en ook zullen de meeste mensen de bijlage niet openen en jouw video dus niet bekijken. Een echt goede optie is een video als bijlage niet. Al helemaal niet, omdat elke ontvanger beschikt over jouw videobestand en daar van alles mee kan doen. Veel videobestanden zijn vaak sowieso te groot om als bijlage mee te zenden, en om dan een e-mail met bijvoorbeeld een WeTransfer link mee te sturen is ook geen optie. 

Video verzenden via e-mail door een tumbnail te gebruiken Dit is de beste optie tot dusver. Upload de video naar Youtube, Vimeo of naar je eigen website en maak een tumbnail met een playbutton. Een thumbnail is een startafbeelding die je ziet voordat de video draait. Plaats de tumbnail in je e-mail bericht en voorzie deze van een link naar de plek waar je video staat. Als mensen dan op de tumbnail klikken, wat ze alleen al doen uit interesse door de button, dan opent de video in de browser en wordt de video bekeken. Dit is bijna net zo goed als het embedden van de video in de mail zelf en tot de tijd dat het embedden ook echt kan, kun je dit zeker gebruiken in je zakelijke mailberichten.

Lees meer

Timelapse video

Timelapse Erasmusbrug

Timelapse video’s

Hoe heet dat ook alweer, zo’n video waarbij alles versneld afspeelt? Dat is een vraag die wij met regelmaat krijgen. Om gelijk antwoord te geven, dit heet een timelapse video. In principe verander je het tijdsaspect waardoor langere processen versneld worden weergegeven. Dit maakt dat verschillen en voortgang goed zichtbaar worden.

De mogelijkheden en wat kun je er zoal mee laten zien:

– Voortgang renovatie
– Bouwproject-Speciale hijswerkzaamheden of transport
– Opbouw van een evenement locatie
– Groei van een plant
– Seizoens-producten of weersinvloeden
Bekijk hieronder de twee verschillende voorbeelden:

Ontwikkeling:


Dit is met name interessant voor bouw projecten, transporten van zware of bijzondere goederen. De groei en ontwikkeling van planten of andere levende organismen. Een timelapse is niet simpelweg het aanzetten van een camera en op record drukken. Dit betekent dat je vele gigabytes of zelfs Terabytes aan data verzameld waar je maar een klein deel van gebruikt. Hoe werkt het dan wel? Een timelapse wordt gemaakt door het plaatsen van een camera die op een vooraf bepaald interval een foto maakt. Een video wordt meestal afgespeeld op 25 frames per seconde. Dit houdt in dat je 25 afbeeldingen nodig hebt om 1 seconde video te krijgen. Buiten alleen de foto is het zaak om rekening te houden met accu duur, geheugenopslag en dag / nacht ritme waarbij je absoluut niet wilt dat je camera gaat bepalen wat de beste instelling is. Dit gaat bij een dag en nacht ritme niet werken. Een timelapse kun je op een vaste plaats bevestigen maar ook op een slider (rails systeem voor camera) waardoor je tijdens het afspelen een horizontale beweging krijgt. Dit kan ook diagonaal of verticaal. Daarnaast is het mogelijk om je video ook verticale bewegingen toe te voegen door middel van een tilt-beweging. Hierdoor krijg je een totaal andere timelapse.
Heb je een proces dat je graag als referentieproject of als promotionele video aan klanten of je relaties wilt laten zien. Laat je dan door ons inspireren in de mogelijkheden. Wij hebben ervaring bij timelapse video’s van 1 uur tot 1 jaar.

Lees meer

SEO met video

online video
SEO voor video

 
Als je inmiddels een sterke video of animatie hebt, wil nog niet zeggen dat deze automatisch goed bekeken wordt. Waar SEO voor websites inmiddels voor de meeste een bekende term is, merk ik vaak dat dit voor video of animatie nog heel anders is. SEO in het kort: een aantal jaar geleden werden er maar zoveel mogelijk zoekwoorden in een pagina gepropt waarna Google met diverse algoritme updates dit heeft ondervangen. Immers zij hebben de meeste baat bij succesvolle zoekresultaten.
 
SEO
Veel organisaties weten vaak nog te beperkt hoe video bijdraagt aan hun SEO activiteiten of wat dit kan betekenen. Google kan inmiddels steeds beter zien hoe wij gebruikers een website ervaren, alleen video inhoud nog niet. Dit betekent dat voor een goede indexatie in de zoekresultaten Google en Youtube nog steeds afhankelijk zijn van de juiste keywords, beschrijving en overige metadata. GoogleResultaten worden door Google ook gemeten door de tijd die jij op een pagina verblijft in combinatie met het aantal clicks vanuit de zoekresultaten( simpel gezegd: welke link kies jij uit de resultatenpagina). Als jij video zit te kijken in plaats van 25 woorden te lezen dan is je tijd die jij op een website doorbrengt al snel veel langer waardoor de zoekmachine kan afleiden dat het relevante content voor je is en hij gaat zorgen dat website stijgt in de rankings.
 
Youtube
Je directe resultaat op Youtube heeft ook directe invloed op je resultaat in Google. Dit betekent dat als je wilt scoren, je hier tijd en aandacht aan zult moeten geven. Beginnende met goede content die graag bekeken en gedeeld wordt, scoort beter en zorgt al voor een betere ranking. Daarnaast een simpel maar vaak verwaarloosd onderdeel, zorg dat je kanaal goed ingericht is. Denk hierbij aan een actueel logo, header, beschrijving en introductievideo. Sta eens even stil bij het volgende: wat doe jij als je de keuze hebt tussen tekst of bewegend beeld? Precies, je klikt op de video of animatie en al helemaal als je mobiel aan het zoeken bent. Dit is waar zoekmachines veel meer op in gaan zetten, web en mobiel worden vanaf 2017 los van elkaar geïndexeerd.
 
Facebook
Als je video’s op Facebook plaatst, upload ze zelf op Facebook in plaats van het embedden van Vimeo of Youtube. Facebook wil het grootste video platform zijn en blijven, waardoor ze eigen video’s prefereren boven die uit andere bronnen. Dit merk je ook direct terug in je bereik.
Dit waren een paar praktische tips om te zorgen dat je zelf al snel meer succes uit je video of animatie haalt.

Lees meer

Het succes van een projectvideo

Projectvideo
Veel grote organisaties ontwerpen, ontwikkelen en produceren producten of halffabrikaten voor diverse branches. Een corporate movie laat in dit geval goed zien wat de drijfveren en kernwaarden van een organisatie zijn. Alleen geeft dit niet altijd weer waar een bedrijf binnen een bepaalde branche goed in is. Immers een bedrijfsvideo van twee minuten zegt meer over de mensen erachter dan een hele opsomming met producten en diensten van het bedrijf (als het goed is). Wat zijn projecten waar je trots op kunt zijn? Wat zegt dit over je organisatie? Wat betekent dit voor jou binnen die specifieke branche. Opdrachtgevers met specifieke projecten zijn niet voor niets bij jou uitgekomen. Waarom zijn bij je uitgekomen? Zijn het kenmerken die de rest van de markt ook al weet? Dit zijn uitermate geschikte momenten om juist te laten zien wat je hebt gedaan in combinatie met waarom jullie organisatie dit heeft gedaan. Verbeter hiermee je zichtbaarheid bij bestaande klanten, laat zien dat je een specialist bent! Ideaal in te zetten op beurzen, events, Youtube of acquisitie campagne. Recentelijk hebben wij dit voor Bosch Rexroth gedaan, zij hebben 22 jaar geleden de hydraulische cilinders voor de Hartelkering in Spijkenisse gemaakt. In die tijd een van de grootste in Europa, nu anno 2016 hebben zij de cilinders volledig gereviseerd. Bekijk hieronder wat het project zo bijzonder maakt en denk hierbij aan wat een goede projectvideo voor je organisatie kan opleveren.

Lees meer

Productie Helene Oosterhuis

Recentelijk een bijzondere productiedag gehad. Voor de promotieclip van Helene Oosterhuis zijn wij in de polder beland. Als het gaat over succesvol jezelf heeft dit alles te maken met je eigen koers bepalen. In bewandelt Helene haar eigen weg… Nu volop in montage, wordt vervolgd.

Lees meer

3 manieren om jouw video onder de aandacht te brengen

Breng uw video onder de aandacht
Manieren om jouw video onder de aandacht te brengen. Natuurlijk kun je iets illegaals doen om ervoor te zorgen dat je video goed bekeken wordt, maar echt betrouwbaar kom je als bedrijf en persoon dan niet meer over. Mensen aan het lachen maken werkt ook altijd heel goed en dat kan ook een goede marketingstrategie zijn, maar uitgelachen worden gaat net te ver.

Wie moet jouw video zien?

Jouw bedrijfsvideo hoeft ook niet door iedereen bekeken te worden, dus algemene strategieën om heel veel mensen te bereiken zijn ook niet nodig. Je wilt namelijk dat jouw video bekeken wordt door mensen die iets bij jouw bedrijf kunnen en willen afnemen. De rest van de kijkers is alleen leuk om het aantal views te verhogen. Daarom is het belangrijk dat je je gaat focussen op het onder de aandacht brengen van jouw video bij potentiële klanten. Om je alvast wat ideeën te geven, volgen hieronder 3 manieren om jouw video onder de aandacht te brengen.

manieren om jouw video onder de aandacht te brengen: gebruik je eigen nieuwsbrief

Als je actief met marketing bezig bent, heb je al een nieuwsbrief. Misschien denk je dat je jouw video niet naar je nieuwsbrieflezers toe hoeft te sturen, omdat je die toch al bereikt hebt. Dit is helemaal niet waar. Jouw nieuwsbrief lezers zijn namelijk juist geïnteresseerd en wellicht kennen ze nog niet al je dienstverlening.  Het kan heel goed zijn dat het bekijken van jouw bedrijfsvideo de drempel net helemaal weghaalt. Embed je video in je eerstvolgende nieuwsbrief, kun je meteen inzichtelijk maken hoeveel mensen hierop klikken.

Gebruik Facebook advertenties

Ja, je moet er misschien voor betalen, maar via Facebook advertenties kun je er gemakkelijk voor zorgen dat jouw video getoond wordt aan die potentiële klanten.Je kunt namelijk bij het maken van een advertentie kenmerken invullen voor de mensen waaraan de advertentie getoond wordt. Vul daar nu eens precies de interesses van jouw doelklanten in en je bereikt de juiste mensen met jouw video.Vergeet niet een call to action toe te voegen. 😉

Laat je video gewoon zien

Zorg ervoor dat je de link naar je video klaar hebt staan op je mobiel of laptop en laat deze ook zien op momenten dat het gepast is. Dit betekent dat je niet gelijk de video laat zien aan iedereen die je net leert kennen op een netwerkbijeenkomst, maar juist wel dat je de link naar de video naar iemand toe mailt waarmee je die dag een fijn gesprek hebt gehad.Dat is een gouden extra contactmomentje.

Lees meer

interactieve video advertenties op Facebook en Instagram

interactieve video advertenties op facebook
De eerste tekenen dat interactieve video een blijvende plek in ons dagelijks leven gaat innemen, zijn steeds meer te vinden. Zo is het binnenkort mogelijk voor adverteerders om te werken met interactieve video advertenties op Facebook en Instagram.

Wat is interactieve video?

Interactieve video’s zijn video’s waarin je zelf kunt bepalen wat je ziet door van kijkhoek te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld naar links en naar rechts kijken en daar iets heel anders zien dan als je vooruit kijkt. Het lijkt een beetje op Virtual Reality, maar dan zonder de bril en de mogelijkheid er helemaal in te zitten.

Lees meer

Een bedrijfsvideo laten maken: 3 dingen waar je op moet letten

een bedrijfsvideo laten maken
Een bedrijfsvideo laten maken of er een zelf maken is in deze tijd een zeer belangrijk onderdeel van je marketingplan. Er wordt steeds meer video op het internet geconsumeerd en steeds minder gelezen. Dit gaat de komende jaren alleen maar doorzetten. YouTube wordt bijvoorbeeld een steeds grotere zoekmachine en Facebook wilt ook steeds meer video’s laten zien. Als je als bedrijf zichtbaar wilt blijven, zul je er op een gegeven moment niet meer aan ontkomen om een bedrijfsvideo in te zetten op je website en natuurlijk ook offline.

Lees meer

60 seconden video op Instagram. Wat kun je daarmee?

60 seconden video op instagram

60 seconden video op Instagram. De komende maanden wordt het voor iedereen mogelijk om langere video’s te plaatsen op Instagram. We krijgen de mogelijkheid om 60 seconden aan video te delen, in plaats van de 15 seconden die we nu slechts kunnen benutten.

Adverteerders konden dit al langer, omdat het natuurlijk veel makkelijker is om een bedrijf of product in beeld te brengen in 60 seconden in plaats van in 15 seconden.
Een duidelijke video mag ook niet langer zijn. De meeste mensen op het internet hebben slechts een concentratiespan van ongeveer een minuut. Daarna moet de video echt interessant zijn om mensen nog heel veel langer te laten kijken.
Anderhalve minuut is vaak de maximale tijd waarin je jezelf, je bedrijf of product in een ‘kennismakingsfilmpje’ introduceert. De halve minuut extra kijken veel mensen namelijk nog wel, mits het ze aanspreekt. Deze groep mensen behoren precies tot de groep waarvan je de grootste kans hebt dat ze een klant van je worden.
Daarom proberen wij de video’s voor onze klanten ook rond die lengte te houden, mits de video voor andere doeleinde wordt ingezet. Hier gaan wij nu echter niet verder op in, aangezien we de focus houden op 60 seconde video.

Lees meer

Bavel Izz Music staat op film

bavel izz musicAfgelopen weekend was de vijfde editie van Bavel Izz Music en wij waren er natuurlijk weer bij. Net als in 2012 hebben wij dit muziek evenement weer vastgelegd op film.
Het is zo leuk om te ervaren hoe goed er gezongen wordt, hoe een klein dorpje zo groots kan zijn en zoveel talent kan laten stralen. Gewoon in een sportzaal, die omgetoverd is tot een ware evenementenhal.

Voor ons was het heel grappig om te merken hoeveel er bij onszelf veranderd is sinds de vorige editie van Bavel Izz Music. Naast de nieuwe equipment natuurlijk ook nieuwe collega’s en een hele hoop meer gezelligheid en wijsheid.
Deze veranderingen komen niet alleen door ons, maar ook door de ontwikkelingen in de technologie. We zijn dus ook zeer benieuwd wat er over 4 jaar weer allemaal veranderd is.

Bavel Izz Music was in ieder geval weer een heel groot succes. Dit willen wij graag met jullie delen en daarom zijn wij nu bezig met de montage, zodat wij dit evenement mooi kunnen overbrengen.

Lees meer

Video inzetten in een webwinkel

Video inzetten in een webwinkel

Video inzetten in een webwinkel. Veel webwinkeleigenaren denken er niet gelijk aan om video of animatie in te zetten in hun webwinkel. De gedachte dat je niet voor elk product een video kan maken vormt hierbij vaak de blokkade en dat is logisch. Als je namelijk heel veel producten hebt in je webwinkel is het niet altijd even zinvol om voor elke product een video te maken.

Maar er zijn ook andere manieren waarmee je door middel van video het succes van je webwinkel kunt vergroten. Om je dit uit te leggen, neem ik als voorbeeld het grote en bekende Coolblue. Deze webwinkelketen is op dit moment het toonbeeld van succes en dat grote groei nog steeds mogelijk is. Coolblue zet juist heel veel video in in hun webwinkel. Alleen dit doen ze niet bij elk product.  Zij gebruiken video om je een goed gevoel te geven tijdens het bestelproces en ze plaatsen reviews van verschillende producten op Youtube en op hun site. Dat zijn al goede voorbeelden van video inzetten in een webwinkel.

Lees meer

3 originele manieren om je netwerk te vergroten

3 originele manieren om je netwerk te vergroten

Dit zijn 3 originele manieren om je netwerk te vergroten, want je eigen netwerk gebruiken is een van de belangrijkste manieren om aan nieuwe opdrachten te komen. Er is namelijk al een basis van vertrouwen. Mensen kennen jou, je werk en als ze je mogen, gunnen ze je de leukste opdrachten.
De personen in jouw netwerk zijn ook precies de personen die jouw bedrijfsvideo zullen promoten en verspreiden. Zij zijn degene die jouw video kunnen laten zien als ze het over je hebben met iemand anders.
Daarom is je netwerk juist heel belangrijk als je aan de slag gaat met video. In dit artikel geven we graag drie originele ideeën om je netwerk te vergroten.

Lees meer