Timelapse video

Timelapse Erasmusbrug

Timelapse video’s

Hoe heet dat ook alweer, zo’n video waarbij alles versneld afspeelt? Dat is een vraag die wij met regelmaat krijgen. Om gelijk antwoord te geven, dit heet een timelapse video. In principe verander je het tijdsaspect waardoor langere processen versneld worden weergegeven. Dit maakt dat verschillen en voortgang goed zichtbaar worden.

De mogelijkheden en wat kun je er zoal mee laten zien:

– Voortgang renovatie
– Bouwproject-Speciale hijswerkzaamheden of transport
– Opbouw van een evenement locatie
– Groei van een plant
– Seizoens-producten of weersinvloeden
Bekijk hieronder de twee verschillende voorbeelden:

Ontwikkeling:


Dit is met name interessant voor bouw projecten, transporten van zware of bijzondere goederen. De groei en ontwikkeling van planten of andere levende organismen. Een timelapse is niet simpelweg het aanzetten van een camera en op record drukken. Dit betekent dat je vele gigabytes of zelfs Terabytes aan data verzameld waar je maar een klein deel van gebruikt. Hoe werkt het dan wel? Een timelapse wordt gemaakt door het plaatsen van een camera die op een vooraf bepaald interval een foto maakt. Een video wordt meestal afgespeeld op 25 frames per seconde. Dit houdt in dat je 25 afbeeldingen nodig hebt om 1 seconde video te krijgen. Buiten alleen de foto is het zaak om rekening te houden met accu duur, geheugenopslag en dag / nacht ritme waarbij je absoluut niet wilt dat je camera gaat bepalen wat de beste instelling is. Dit gaat bij een dag en nacht ritme niet werken. Een timelapse kun je op een vaste plaats bevestigen maar ook op een slider (rails systeem voor camera) waardoor je tijdens het afspelen een horizontale beweging krijgt. Dit kan ook diagonaal of verticaal. Daarnaast is het mogelijk om je video ook verticale bewegingen toe te voegen door middel van een tilt-beweging. Hierdoor krijg je een totaal andere timelapse.
Heb je een proces dat je graag als referentieproject of als promotionele video aan klanten of je relaties wilt laten zien. Laat je dan door ons inspireren in de mogelijkheden. Wij hebben ervaring bij timelapse video’s van 1 uur tot 1 jaar.

Author Image
Joris