Video content

Video

Waarom uw klanten vertellen of laten lezen dat ze voor u moeten kiezen, als u het ook kunt laten zien?

Authenciteit met video

Een video is duidelijk, krachtig en laat geen ruimte over voor misvattingen. Met een video kunt u dan ook in een korte tijd laten zien waar uw bedrijf, product of dienst voor staat. Nog belangrijker is het in beeld brengen van het ‘waarom van uw organisatie’.

Video of tekst

Woorden, zinnen of teksten laten ruimte over voor misvattingen en vergroten daarmee de kans dat uw verhaal verkeerd begrepen wordt. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat veel mensen geen zin meer hebben om grote teksten te lezen en daardoor sneller afhaken, zonder dat ze gelezen hebben waar het bij u omgaat. Ondanks dat u een perfect verhaal heeft. Ook is het zo dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen de informatie uit een video veel makkelijker onthouden ten opzichte van tekst. Na 72 uur blijkt dat 75% de boodschap nog heeft onthouden ten opzichte van 25% bij tekst.

Wat doet een video met de kijker?

De meeste mensen die naar uw video gaan kijken, zijn visueel ingesteld en beleven de video dus intensief, alsof wat ze zien daadwerkelijk in het hier en nu gebeurt. Dit geeft ze het gevoel dat ze uw bedrijf, product of dienst door en door kennen. Het schept betrouwbaarheid en vergroot daarmee de kans dat de kijker iets afneemt of actie onderneemt aan de hand van de gegeven informatie.

Bereik meer klanten door middel van een video

Een video op uw website trekt meer bezoekers naar uw site. De eerste reden hiervoor is dat mensen graag informatie via een video krijgen daar dus ook naar op zoek gaan. De tweede reden hiervoor is dat zoekmachines zoals Google, websites met video’s hoger in de zoekresultaten plaatsten. U klikt toch ook sneller op een video thumbnail in Google?

Aantrekkingskracht op de beurs

Op een beurs of op een ander evenement lopen vele mensen langs uw stand. Hoe trekt de aandacht van zo veel mogelijk mensen? Hoe bereikt u de mensen die u niet aan kunt spreken? Het inzetten van een video bij uw stand trekt automatisch de aandacht van de mensen die voorbij lopen. Zo kunt u gemakkelijk een gesprek aangaan. Mensen die u anders mis zou lopen, omdat u bijvoorbeeld met iemand anders in gesprek bent, krijgen alsnog de kern van uw verhaal mee via de video. Deze mensen zijn vaak geneigd om eerder een visitekaartje mee te nemen en u op een later moment te benaderen.

Een krachtig salesgesprek

De eerste minuten van een salesgesprek bepalen al heel veel. Hoe zou het zijn als u tijdens deze minuten uw video laat zien? Een video neemt u veel werk uit handen en maakt de potentiële klanten duidelijk waarom ze voor ú moeten kiezen. Ze zien ook het verhaal achter de organisatie in plaats van u als vertegenwoordiger of accountmanager.

Meer service door een video

U kunt uw video ook inzetten als een extra service voor uw klanten. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de mogelijkheden om een aangename instructievideo te publiceren voor uw klanten in plaats van een gebruikshandleiding die eigenlijk nooit gelezen wordt? Dit is voor de klant natuurlijk zeer fijn en zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt in het gebruik van uw product of dienst. Een video wordt namelijk veel eerder bekeken dan een handleiding gelezen wordt. Daarnaast vallen ook de drukkosten weg!

Waar maken wij video’s voor?

Wij maken verschillende soorten video’s, enkele voorbeelden hiervan zijn:
Bedrijfsvideo’s
Productvideo’s
Promotieclips
Beurspresentaties en beursfilms
Evenementenregistraties