Concept

Wilt u een video of animatie?

Vanuit uw communicatie wensen en doelstellingen creëert Cinemato Media de passende, doelgerichte en creatieve video- of animatieconcepten.

Waarom een concept?

Een video over uw bedrijf, product of dienst moet natuurlijk wel aansluiten op uw wensen en op uw strategie, daarom maken wij eerst altijd een video- of animatieconcept. Immers met hagel schieten is de makkelijkste routing maar niet de effectieve manier. Belangrijker en effectiever is de juiste boodschap naar de juiste doelgroep. Binnen en buiten uw organisatie heeft u te maken met verschillende stakeholders zoals aandeelhouders, klanten, prospects en medewerkers. Zij behoeven allen een andere benadering en aanpak, ze hebben immers verschillende belangen en drijfveren rondom de organisatie.

Een concept toegesneden op uw doel:

Om ervoor te zorgen dat het concept voor uw video of animatie aansluit op uw wensen, is het van belang dat wij deze goed kennen, daarom gaan wij voor de video of animatie geproduceerd wordt, eerst uitgebreid met u in gesprek. Dit gesprek kan bij u op locatie plaatsvinden, maar ook bij ons, in onze kantoorruimte in Dordrecht. Hierbij bepalen we om welke doelgroep het gaat, welk type video we gaan ontwikkelen en welk effect deze video moet hebben. Deze input hebben wij nodig om voor het concept door de ogen van uw doelgroep te kunnen kijken.

Het maken van een concept

Als wij alle nodige informatie van u hebben en vast staat dat wij de video of animatie voor u gaan maken, gaan we aan de slag met het maken van een eerste concept. Dit video- of animatieconcept bestaat uit een shotlist en het copywriten van de voice-over tekst. De voice-over is de stem onder de video of animatie. Gesproken tekst is altijd anders geformuleerd dan geschreven tekst en vergt een specialistische aanpak. Naast de shotlist presenteren wij ook een aantal voorbeelden op het gebied van ‘grading’. Dit zijn kleurbewerkingen, die een groot van de emotie en beleving in het eindproduct bepalen.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Tijdens dit gesprek, laten wij u de mogelijkheden zien van video en animatie en laten wij voorbeelden zien die aansluiten bij u wensen. Ook als het voor u even lastig te bepalen is wat bij uw bedrijf, product of dienst past, kunt u op ons rekenen. Wij denken graag me u mee en kunnen uitleggen wat het beste werkt en wat niet werkt. Wij staan er om bekend dat we hier direct, precies en soms confronterend in zijn. Voor voorbeelden kunt u nu ook alvast kijken op onze projectenpagina.

Waar dient een shotlist voor

De shotlist is een lijst met scènes die er in beeld gebracht gaan worden, dus uit welke beelden de video of animatie bestaat, wat voor type shots dit zijn en waar ze opgenomen zullen worden. Aan de hand van deze lijst kunt u precies zien hoe wat u in de video of animatie duidelijk wilt maken er uit komt te zien. Eigenlijk is een shotlist dus de rode draad en de verhaallijn van de video of animatie.

Teksten in een video of animatie

In sommige gevallen is het prettig om teksten in een video of animatie te gebruiken. Zo kan het in een explanimation heel fijn zijn om extra toelichting te geven met teksten in beeld. Zo kan er meer relevante informatie in een korte tijd weergeven worden. Een ander voorbeeld van tekst in een video of animatie is ondertiteling. Het ondertitelen van de voice-over is soms nodig afhankelijk van bijvoorbeeld intranet functionaliteiten. Natuurlijk staan deze teksten in het video- of animatieconcept, als deze in de video of animatie gebruikt gaan worden.

De voice-over

Een voice-over is een stem die toelicht wat er in de video gebeurt of een verhaal vertelt, die door beelden ondersteund wordt. Het is belangrijk dat de juiste informatie verteld wordt, in combinatie met de juiste tone of voice, intonatie, maar ook de rust momenten. De tekst van de voice-over staat ook in het video- of animatieconcept, zodat u deze kunt lezen.