Animaties

Complexe processen of diensten uitleggen?

Door middel van 2D of 3D animatie wordt het kort, krachtig en inzichtelijk weergeven. Met animatie brengen wij in beeld wat niet te filmen is.

De aandacht trekken met animatie

Mensen vinden het leuk om naar filmpjes en animaties te kijken. Het is dan ook niet voor niets dat er elke maand meer dan 6 miljard uur aan video wordt gekeken op YouTube. Animaties trekken dan ook de aandacht van uw potentiële klanten. Het maakt niet uit of dit nu op een evenement is of tijdens een sales gesprek.

Meer bezoekers op uw site

Zoekmachines zoals Google plaatsen websites met animaties en video’s hoger in de zoekresultaten. Daarnaast zoeken mensen eerder naar informatie in de vorm van een animatie of video. Met een animatie vergroot u dus de kans dat potentiële klanten bij u terechtkomen.

Het vertrouwen vergroten

Daarnaast vergroot een animatie het vertrouwen in uw bedrijf en producten, omdat mensen via een video echt kunnen zien waar het bij u omgaat. Het wordt dan ook duidelijk waarom iemand voor ú moet kiezen.

Duidelijke informatie overbrengen met animatie

De informatie die via een animatie overgebracht wordt, wordt ook veel beter onthouden. Ook wordt door een animatie de kans vergroot dat potentiële klanten uw uitleg daadwerkelijk zien. Nog belangrijker: mensen willen geen lange teksten meer lezen. Ze haken af zonder te weten waar het u om gaat. Met een animatie wordt dus de kern van uw verhaal duidelijk, zonder dat er nog ruimte overblijft voor eventuele misvattingen. Perfect voor tijdens een sales gesprek en voor op uw site.
Door middel van grafische beelden, geluid en eventueel tekst, maken wij een animatie die in korte tijd uitleg geeft over uw bedrijf, product of dienst. Dit staat ook wel bekend als een explanimation: een korte animatie die uitleg geeft. Een explanimation is dan ook zeer veelzijdig, omdat het in zeer korte tijd zeer veel informatie over kan brengen. Dit gebeurt op een manier die ervoor zorgt dat de informatie ook veel beter onthouden wordt door de kijker.

Animatie bij complexe processen, diensten of producten

De kracht van animatie is dat alles ermee mogelijk is en dat biedt dan ook oneindig veel mogelijkheden voor uw bedrijf. Door gebruik te maken van een animatie wordt het mogelijk uitleg te geven over processen of diensten die niet met woorden te omschrijven zijn. Er kan, door middel van de juiste illustraties en grafische ontwerpen, zichtbaar gemaakt worden wat normaal onzichtbaar is. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een lang en ingewikkeld productieproces dat duidelijk uitgelegd moet worden (aan klanten of werknemers) of om een zeer uitgebreide dienst. Het maakt dus niet uit hoe complex uw dienst of product is. Wij maken het begrijpelijk voor uw doelgroep.

2D en 3D animatie

Wij werken met twee verschillende vormen van animatie: 2D en 3D. Wat is het verschil tussen deze twee animatie soorten?
2D oftewel tweedimensionale animatie is een animatie zonder het gevoel van diepte. 2D animatie vinden dan ook plaats op een platte ondergrond. Dit is een hele fijne vorm van animatie om iets simpel en toegankelijk te maken.
Bij 3D, ook bekent als driedimensionale animatie, is het mogelijk om een object via verschillende hoeken te bekijken, omdat er wel diepte is. Er wordt bij 3D animatie dan ook gewerkt met schaduwen en texturen. Dit is erg fijn als de animatie levensecht moet zijn of om hele complexe processen weer te geven.