Uitleg darmkanker

Details


Erasmus MC


Animations


Verduidelijking patient informatie

Klant Quote

Omschrijving

Het Erasmus MC

Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ziekenhuis is zowel qua omzet als qua aantal bedden het grootste van de acht universitair medische centra van Nederland. Het Erasmus MC heeft een gespecialiseerde afdeling voor o.a. darmkanker.

De vraag

Het Erasmus MC was op zoek naar een manier om aan de doelgroep, zowel jong als oud, op een makkelijke manier uit te leggen hoe darmkanker ontstaat en hoe het zich uitzaait. Wat is dan een betere manier dan een toffe 3D animatie?
Dit project is een serie van twee animaties. In deel 1 leggen wij uit hoe darmkanker ontstaat en wat voor gevolgen dit heeft. In deel twee laten wij zien hoe wat voor behandelplan het Erasmus MC hier voor heeft. De zogenaamde “HIPEC Operatie” (Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie). Het Erasmus MC is één van de weinige ziekenhuizen die deze gespecialiseerde operatie uitvoert.

Storyboard

Animeren

Breakdown

Om een animatie zo goed mogelijk te kunnen maken moeten wij het proces, de dienst of het product van de klant volledig begrijpen. Ons team heeft voorafgaand aan deze animatie op de operatiekamer mee gekeken met de operatie en uitleg gekregen over het menselijk lichaam en de manieren waarop kanker ontstaat en zich uitzaait. Dit heeft ons enorm geholpen deze tweetal animaties zo accuraat en duidelijk mogelijk te kunnen maken.