interactieve video advertenties op Facebook en Instagram

interactieve video advertenties op facebook
De eerste tekenen dat interactieve video een blijvende plek in ons dagelijks leven gaat innemen, zijn steeds meer te vinden. Zo is het binnenkort mogelijk voor adverteerders om te werken met interactieve video advertenties op Facebook en Instagram.

Wat is interactieve video?

Interactieve video’s zijn video’s waarin je zelf kunt bepalen wat je ziet door van kijkhoek te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld naar links en naar rechts kijken en daar iets heel anders zien dan als je vooruit kijkt. Het lijkt een beetje op Virtual Reality, maar dan zonder de bril en de mogelijkheid er helemaal in te zitten.Adverteerders kunnen hier heel mooi gebruik van maken door je op die manier een product van alle kanten te laten bekijken of door je in een evenement of attractie te laten voortbewegen.Het maakt de beleving beter en echter. Tegenwoordig steeds belangrijker van je customer journey. De volgende stap in interactieve video’s is dat je door op bepaalde plekken te klikken activiteiten kunt laten plaatsvinden. Voor adverteerders lijkt mij dit een mooie mogelijkheid om meer informatie over een product of dienst te tonen als mensen op een bepaald object klikken. 

Interactieve video advertenties op Facebook

Facebook heeft dus beloofd dat het voor adverteerders mogelijk is om binnenkort gebruik te maken van interactieve video’s. 9,1 miljoen personen zijn in Nederland actief op Facebook. Niet allemaal zullen en kunnen ze in je doelgroep passen maar het biedt enorme mogelijkheden. 

Author Image
Scarlet