Een bedrijfsvideo laten maken: 3 dingen waar je op moet letten

een bedrijfsvideo laten maken
Een bedrijfsvideo laten maken of er een zelf maken is in deze tijd een zeer belangrijk onderdeel van je marketingplan. Er wordt steeds meer video op het internet geconsumeerd en steeds minder gelezen. Dit gaat de komende jaren alleen maar doorzetten. YouTube wordt bijvoorbeeld een steeds grotere zoekmachine en Facebook wilt ook steeds meer video’s laten zien. Als je als bedrijf zichtbaar wilt blijven, zul je er op een gegeven moment niet meer aan ontkomen om een bedrijfsvideo in te zetten op je website en natuurlijk ook offline.Voor de meeste bedrijven is het dan ook tijd om een bedrijfsvideo te laten maken of om er een zelf te maken, maar waar moet je dan op letten als je dit doet?

Een bedrijfsvideo laten maken: stabiel beeld

Het spreekt bijna voor zich: stabiel beeld. Beeld dat niet te veel beweegt en niet trilt. In de realiteit van het maken van opnames is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Er komt veel kijken bij het maken van een video waarbij je niet ziet dat je loopt en de camera niet heen en weer beweegt. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijfsvideo’s niet meer zijn dan iemand die voor een camera praat en niet beweegt. Je ziet maar een omgeving, een persoon en er wordt iets gezegd. Dan kan de camera stil op een statief staan en beweegt het beeld dus niet. Helaas zullen veel mensen hierdoor hun concentratie verliezen en niet meer echt luisteren. Het verhaal komt niet over en dat is jammer. Het is voor ons altijd leuk om te zien hoe mensen reageren op onze Ronin en Steadicam, want ze zien er groot en indrukwekkend uit, maar juist die apparatuur zorgt er wel voor dat wij vrij overal kunnen opnemen met het meest stabiele beeld.

Scherp beeld

Dit is ook vanzelfsprekend als je een bedrijfsvideo wilt laten maken, maar toch zien wij genoeg bedrijfsvideo’s waarin onscherpe beelden zijn verwerkt. Dit heeft er vaak mee te maken dat er niet de tijd genomen wordt om de camera goed in te stellen voor er opgenomen wordt. Tijdens het opnemen van een bedrijfsfilm is het daarom juist zo belangrijk om alles met rust aan te pakken. Voor de mensen die gefilmd worden is dit soms lastig te volgen of te begrijpen, want die staan te wachten, maar in het eindresultaat is dit altijd terug te zien.

Geluid zonder ruis

De meeste camera’s hebben een slechte ingebouwde microfoon en de meeste microfoons die los te koop zijn nemen heel erg veel ruis op. Met de juiste programma’s is dit nog wel een beetje weg te werken, maar lang niet altijd. Daarom is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van de professionele apparatuur. Dit is misschien wel een van de lastigste onderdelen bij het maken van een bedrijfsfilm, maar juist een essentieel onderdeel. Naar een video met ruis, luistert haast niemand en het geeft de indruk dat je ook geen goede kwaliteit levert. Dat is natuurlijk precies wat je niet wilt van je bedrijfsfilm, want dan kost het alleen maar geld en levert het niks op.

Author Image
Scarlet