Posts Taged video

Author Image

Video verzenden via e-mail

video verzenden via e-mail
Video verzenden via e-mail. 

Als je een prachtige bedrijfsvideo of promotievideo hebt, is het een heel goed idee om deze via de mail mee te sturen naar prospects, zodat je al via een simpele e-mail een goede en professionele indruk maakt. Natuurlijk kun je ook video verzenden via e-mail voor je nieuwsbrief of juist als iemand iets in je webwinkel besteld heeft, maar hoe doe je dat eigenlijk? Een video verzenden via e-mail? 

Video embedden
Helaas is het nog niet mogelijk om letterlijk een afspeelbare video te vertonen in je mailberichten. Sommige e-mail providers hebben wel de juiste instellingen om video via html in een e-mail af te spelen, maar heel veel nog niet. Daarom is het dus eigenlijk geen goede optie om video’s te embedden oftewel te implementeren via html in een e-mail. Het ene systeem ondersteunt veel meer dan het andere e-mailsysteem, het vervelende is dat je nergens van uit kan gaan, omdat je vaak niet weet wat voor e-mail systeem iemand gebruikt. Dat betekent dat je van minimale mogelijkheden uit moet gaan om het er goed uit te laten zien. 

Video in een bijlage 
Als je videobestand klein genoeg is, kun je deze meezenden als bijlage. Dit staat echter helemaal niet professioneel en ook zullen de meeste mensen de bijlage niet openen en jouw video dus niet bekijken. Een echt goede optie is een video als bijlage niet. Al helemaal niet, omdat elke ontvanger beschikt over jouw videobestand en daar van alles mee kan doen. Veel videobestanden zijn vaak sowieso te groot om als bijlage mee te zenden, en om dan een e-mail met bijvoorbeeld een WeTransfer link mee te sturen is ook geen optie. 

Video verzenden via e-mail door een tumbnail te gebruiken Dit is de beste optie tot dusver. Upload de video naar Youtube, Vimeo of naar je eigen website en maak een tumbnail met een playbutton. Een thumbnail is een startafbeelding die je ziet voordat de video draait. Plaats de tumbnail in je e-mail bericht en voorzie deze van een link naar de plek waar je video staat. Als mensen dan op de tumbnail klikken, wat ze alleen al doen uit interesse door de button, dan opent de video in de browser en wordt de video bekeken. Dit is bijna net zo goed als het embedden van de video in de mail zelf en tot de tijd dat het embedden ook echt kan, kun je dit zeker gebruiken in je zakelijke mailberichten.

Lees meer
Author Image

Productie Helene Oosterhuis

Recentelijk een bijzondere productiedag gehad. Voor de promotieclip van Helene Oosterhuis zijn wij in de polder beland. Als het gaat over succesvol jezelf heeft dit alles te maken met je eigen koers bepalen. In bewandelt Helene haar eigen weg… Nu volop in montage, wordt vervolgd.

Lees meer
Author Image

3 manieren om jouw video onder de aandacht te brengen

Breng uw video onder de aandacht
Manieren om jouw video onder de aandacht te brengen. Natuurlijk kun je iets illegaals doen om ervoor te zorgen dat je video goed bekeken wordt, maar echt betrouwbaar kom je als bedrijf en persoon dan niet meer over. Mensen aan het lachen maken werkt ook altijd heel goed en dat kan ook een goede marketingstrategie zijn, maar uitgelachen worden gaat net te ver.

Wie moet jouw video zien?

Jouw bedrijfsvideo hoeft ook niet door iedereen bekeken te worden, dus algemene strategieën om heel veel mensen te bereiken zijn ook niet nodig. Je wilt namelijk dat jouw video bekeken wordt door mensen die iets bij jouw bedrijf kunnen en willen afnemen. De rest van de kijkers is alleen leuk om het aantal views te verhogen. Daarom is het belangrijk dat je je gaat focussen op het onder de aandacht brengen van jouw video bij potentiële klanten. Om je alvast wat ideeën te geven, volgen hieronder 3 manieren om jouw video onder de aandacht te brengen.

manieren om jouw video onder de aandacht te brengen: gebruik je eigen nieuwsbrief

Als je actief met marketing bezig bent, heb je al een nieuwsbrief. Misschien denk je dat je jouw video niet naar je nieuwsbrieflezers toe hoeft te sturen, omdat je die toch al bereikt hebt. Dit is helemaal niet waar. Jouw nieuwsbrief lezers zijn namelijk juist geïnteresseerd en wellicht kennen ze nog niet al je dienstverlening.  Het kan heel goed zijn dat het bekijken van jouw bedrijfsvideo de drempel net helemaal weghaalt. Embed je video in je eerstvolgende nieuwsbrief, kun je meteen inzichtelijk maken hoeveel mensen hierop klikken.

Gebruik Facebook advertenties

Ja, je moet er misschien voor betalen, maar via Facebook advertenties kun je er gemakkelijk voor zorgen dat jouw video getoond wordt aan die potentiële klanten.Je kunt namelijk bij het maken van een advertentie kenmerken invullen voor de mensen waaraan de advertentie getoond wordt. Vul daar nu eens precies de interesses van jouw doelklanten in en je bereikt de juiste mensen met jouw video.Vergeet niet een call to action toe te voegen. 😉

Laat je video gewoon zien

Zorg ervoor dat je de link naar je video klaar hebt staan op je mobiel of laptop en laat deze ook zien op momenten dat het gepast is. Dit betekent dat je niet gelijk de video laat zien aan iedereen die je net leert kennen op een netwerkbijeenkomst, maar juist wel dat je de link naar de video naar iemand toe mailt waarmee je die dag een fijn gesprek hebt gehad.Dat is een gouden extra contactmomentje.

Lees meer
Author Image

60 seconden video op Instagram. Wat kun je daarmee?

60 seconden video op instagram

60 seconden video op Instagram. De komende maanden wordt het voor iedereen mogelijk om langere video’s te plaatsen op Instagram. We krijgen de mogelijkheid om 60 seconden aan video te delen, in plaats van de 15 seconden die we nu slechts kunnen benutten.

Adverteerders konden dit al langer, omdat het natuurlijk veel makkelijker is om een bedrijf of product in beeld te brengen in 60 seconden in plaats van in 15 seconden.
Een duidelijke video mag ook niet langer zijn. De meeste mensen op het internet hebben slechts een concentratiespan van ongeveer een minuut. Daarna moet de video echt interessant zijn om mensen nog heel veel langer te laten kijken.
Anderhalve minuut is vaak de maximale tijd waarin je jezelf, je bedrijf of product in een ‘kennismakingsfilmpje’ introduceert. De halve minuut extra kijken veel mensen namelijk nog wel, mits het ze aanspreekt. Deze groep mensen behoren precies tot de groep waarvan je de grootste kans hebt dat ze een klant van je worden.
Daarom proberen wij de video’s voor onze klanten ook rond die lengte te houden, mits de video voor andere doeleinde wordt ingezet. Hier gaan wij nu echter niet verder op in, aangezien we de focus houden op 60 seconde video.

Lees meer
Author Image

Video inzetten in een webwinkel

Video inzetten in een webwinkel

Video inzetten in een webwinkel. Veel webwinkeleigenaren denken er niet gelijk aan om video of animatie in te zetten in hun webwinkel. De gedachte dat je niet voor elk product een video kan maken vormt hierbij vaak de blokkade en dat is logisch. Als je namelijk heel veel producten hebt in je webwinkel is het niet altijd even zinvol om voor elke product een video te maken.

Maar er zijn ook andere manieren waarmee je door middel van video het succes van je webwinkel kunt vergroten. Om je dit uit te leggen, neem ik als voorbeeld het grote en bekende Coolblue. Deze webwinkelketen is op dit moment het toonbeeld van succes en dat grote groei nog steeds mogelijk is. Coolblue zet juist heel veel video in in hun webwinkel. Alleen dit doen ze niet bij elk product.  Zij gebruiken video om je een goed gevoel te geven tijdens het bestelproces en ze plaatsen reviews van verschillende producten op Youtube en op hun site. Dat zijn al goede voorbeelden van video inzetten in een webwinkel.

Lees meer
Author Image

Virtual Reality voor bedrijven: een innovatie waar je in de toekomst niet aan ontkomt.

virtual reality voor bedrijven

Virtual reality voor bedrijven. Virtual reality oftewel virtuele werkelijkheid is in Nederland de nieuwste trend op het gebied van video en animatie. Bij virtual reality (VR) gaat het eigenlijk maar om een doel: de gebruiker volledig meenemen in een virtuele beleving.
Veelal gebeurt dit door gebruik te maken van een speciale bril. Door gebruik te maken van verschillende zintuigelijke waarnemingen wordt een zo realistisch mogelijke beleving neergezet, zoals: zien, horen, voelen en bewegen.

Lees meer
Author Image

Cinemato Media op Contacta 2015

Op 3,4 en 5 november heeft Contacta 2015 plaatsgevonden en natuurlijk hebben wij daaraan meegedaan met onze eigen stand.Allereerst willen we dan ook iedereen die ons bezocht heeft en al onze gesprekspartners hartelijk bedanken. Wij hebben met veel interesse en plezier geluisterd naar alles wat jullie doen en wat jullie willen bereiken. We hopen jullie snel weer eens te mogen ontmoeten.

Lees meer
Author Image

Wat is een videobrochure?

video-brochure-web-finalEen videobrochure is geen gewone brochure met tekst en een paar plaatjes. Een videobrochure heeft namelijk een ingebouwd LCD scherm waarop zich een video af kan spelen zodra je hem opent.
Natuurlijk is dit niet zomaar een video , het is jouw video, waarmee jij indruk maakt op je potentiële klant of die loyale en waardevolle klant in bedankt.

Lees meer
Author Image

Sfeerimpressie van de Fenexpo Businessdagen 2015

Afgelopen april was Cinemato Media weer aanwezig op de Fenexpo Businessdagen om onszelf te presenteren en natuurlijk om een sfeerimpressie te maken van het evenement.

De Fenexpo is een businessbeurs voor ondernemers uit de regio’s Rotterdam, Dordrecht Gorinchem. Dat betekent natuurlijk niet dat ondernemers uit de rest van het land niet welkom zijn.
Er waren dan ook veel bezoekers aanwezig uit vele verschillende delen van Nederland.Waar de Fenexpo om draait is persoonlijk contact en dat blijkt ook uit de slogan: ‘Omdat er meer is dan online marketing.’De beelden liegen er dan ook weer niet om.

Lees meer
Author Image

Animatie en video bij het uitleggen van online diensten

Bij veel online diensten of producten is het best lastig om met alleen woorden uit te leggen wat je doet of verkoopt. Zeker als je weet dat veel mensen geen zin hebben om een lange tekst te lezen en als ze het toch lezen, de meeste mensen de inhoud na 3 dagen zijn vergeten.

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 25% van de lezers de boodschap van een tekst na 72 uur nog weet.
Bij een video weet 75% van de kijkers de boodschap van de video nog na 72 uur. Dit is dus een verschil van maar liefst 50%!

 

Lees meer
Author Image

Fenexpo 2014

Na een aantal weken voorbereiding en aankondiging is het dan eindelijk zover. De netwerkbeurs van regio Zuid West Nederland gaat van start! De Fenexpo staat 15, 16,17 april in het teken van nieuwe contacten. Wij hebben er zin in en zijn er klaar voor.

Lees meer