Posts Taged instagram

Author Image

60 seconden video op Instagram. Wat kun je daarmee?

60 seconden video op instagram

60 seconden video op Instagram. De komende maanden wordt het voor iedereen mogelijk om langere video’s te plaatsen op Instagram. We krijgen de mogelijkheid om 60 seconden aan video te delen, in plaats van de 15 seconden die we nu slechts kunnen benutten.

Adverteerders konden dit al langer, omdat het natuurlijk veel makkelijker is om een bedrijf of product in beeld te brengen in 60 seconden in plaats van in 15 seconden.
Een duidelijke video mag ook niet langer zijn. De meeste mensen op het internet hebben slechts een concentratiespan van ongeveer een minuut. Daarna moet de video echt interessant zijn om mensen nog heel veel langer te laten kijken.
Anderhalve minuut is vaak de maximale tijd waarin je jezelf, je bedrijf of product in een ‘kennismakingsfilmpje’ introduceert. De halve minuut extra kijken veel mensen namelijk nog wel, mits het ze aanspreekt. Deze groep mensen behoren precies tot de groep waarvan je de grootste kans hebt dat ze een klant van je worden.
Daarom proberen wij de video’s voor onze klanten ook rond die lengte te houden, mits de video voor andere doeleinde wordt ingezet. Hier gaan wij nu echter niet verder op in, aangezien we de focus houden op 60 seconde video.

Lees meer